سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

ابوذر خواجه – دانشگاه صنعتی امیرکبیر
فرزین ذکایی آشتیانی – دانشکده مهندسی پتروشیمی (واحد پردیس ماهشهر)

چکیده:

تقطیر غشایی بعنوان یک فرایند نوین جداسازی غشایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این فرایند از یک غشاء آب‌گریز در تماس با محلول خوراک ورودی استفاده می‌شود. اساس کار بر تعادل گاز مایع استوار است و ابتدا مایع در طرف غشاء تبخیر شده و با عبور از غشاء در طرف دیگر چگالیده می‌شود. این فرایند در دمای ۷۰۴۰ درجه سانتی‌گراد و فشار اتمسفریک انجام می‌شود. مهمترین مزیت این روش استفاده از منبع انرژی پایین و به دست آوردن خلوص بالا می‌باشد. تقطیر غشایی براساس روش چگالش بخار نفوذی از غشاء به انواع مختلف تقسیم‌بندی می‌شود. در این مقاله عوامل مؤثر بر کارایی فرایند تقطیر غشایی ماند تأثیر دما، غلظت و سرعت خوراک ورودی، قطر و اندازه حفره‌های غشاء، ضخامت و جنس غشاء بررسی می‌شود. همچنین مزایا و معایب تقطیر غشایی در مقایسه با دیگر روش‌های غشایی مورد تحلیل قرار می‌گیرد.