سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آب

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

نرگس رزمخواه – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان

چکیده:

امروزه حفظ منابع آب، یعنی حیاتی‌ترین ماده‌ای که بشر به آن نیاز دارد بطور فزاینده‌ای مورد توجه مجامع مختلف بین‌المللی قرار گرفته است. آب آلوده یعنی آبی که دارای عوامل بیماری‌زای عفونی یا انگلی، مواد شیمیایی سمی، ضایعات و فاضلاب خانگی و صنعتی باشد برای شرب مناسب نبوده و قبل از مصرف نیاز به تصفیه دارند. تصفیه آب در سه مرحله انبار کردن، عبور از صافی (صافی شنی کند و صافی شنی تند) و تصفیه شیمیایی و کلر زنی صورت می‌گیرد. ذرات کلوئیدی، پلانکتونها و آلوده‌کننده‌های کوچک از جمله مشکلاتی است که در تصفیه آب باید به آن توجه شود. در این پژوهش ضمن ارائه تعریفی از آب آلوده و بررسی ناخالصی‌های موجود در آب، مراحل مختلف تصفیه تشریح می‌‌گردد و مشکلات موجود در تصفیه و راهکارهای حل این مشکلات بیان می‌گردد.