سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: اولین همایش ملی فرآوری و بسته بندی پسته

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فتح ا… مضطرزاده – عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
محمد حسینی – عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
محمد ربیعی – عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
داود بی زری – دانشجوی دوره دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده:

پسته از اقلام صادراتی مهم برای کشور ایران محسوب میشود. هم اکنون برای صادرات پسته و با توجهبه استانداردهای موجود، باید میزان افلاتوکسین در پسته با استانداردهای موجود مطابقت داشته باشد. اندازه گیری سریع افلاتوکسین در پسته می تواند اطلاعات جامعی در رابطه با میزان مطابقت پسته با استانداردهای موجود در اختیار فروشنده قرار دهد. با توجه به دقت زیاد سنسورهای اپتیکی و با عنایت به خواص لومینانس در افلاتوکسین ، در بخش سنسور، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با همکاری دانشکده مهندسی شیمی بخش صنایع غذایی این دانشگاه ، طراحی و ساخت یک سنسور اپتیکی به منظور اندازه گیری افلاتوکسین در پسته با استفاده از پدیده لومینسانس در دست ساخت می باشد. با توجه به تجربیات قبلی این گروه در ساخت سنسورهای مختلف مانند ساخت سنسور اندازه گیری گلوکز و با توجه به ساخت مواد لومینسانس و فسفرسانس، پیش بینی می شود طراحی و ساخت یک سنسور اپتیکی برای اندازه گیری افلاتوکسین در پسته با موفقیت پایان پذیرد. علاوه بر این با توجه به حساسیت فوق العاده سنسورهای انتظار میرود میزان افلاتوکسین در پسته با این روش در محدوده ppb قابل اندازه گیری باشد.