سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مقداد پیرصاحب –
جمشید درایت –
لیلا باباجانی –
محفوظ مرادی –

چکیده:

تأثیر حیات بخش آب بر روی توسعه و زندگی از یک سو و افزایش جمعیت و رشد مصارف کشاورزی، خانگی و صنعتی و کمبود این ماده حیاتی در کشورهای خشک و نیمه خشک (مثل ایران) از سوی دیگر سبب شده است تا استفاده بهینه از آب در مصارف مختلف شرب، بهداشت، کشاورزی و … دل مشغولی و دغدغه بسیاری از سیاستگذاران و مجریان بخش آب کشور باشد و نیز استفاده از آب بسته بندی شده به عنوان یک راهکار جدی در اجرای قانون عادلانه ی آب مورد توجه قرار گیرد. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت توصیفی بوده که جهت انجام آن اقدام به خرید آب های بطری شده در بازار گردید و ا ندازه گیری پارامترهای کیفی با استفاده از روش های استاندارد در آزمایشگاه های شیمی و میکروبیولوژی دانشکده بهداشت و مرکز بهداشت استان انجام شده است. پارامترهای مورد نظر شامل PH، هدایت الکتریکی، TDS نیترات، نیتریت، فلوراید، HPC، کل کلیفرم می باشد. کارخانجاتی که آبهای بطری شده ی آنها خریده شد، اشمل آب معدنی دماوند تولید شرکت آب های صفا (با مشارکت ویش فرانسه) واقع در دماوند، آب معدنی واتا تولید شرکت آب های معدنی پاک آب سبلان واقع در اردبیل، آب معدنی کانی بل تولید شرکت جوشان آبغرب واقع در پاوه، آب معدنی سیلوانا واقع در ارومیه، آب آشامیدنی بایا واقع در اسلام آباد غرب، آب آشامیدنی اسپوتا تولیدی شرکت آفتاب ارومیه، آب آشامیدنی دالاهو تولید مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه، آب آشامیدنی بیدستان واقع در قزوین بود که شامل ۸ کارخانه است. یافته ها: نتایج نشان داد که آب های بطری شده مورد سنجش از نظر پارامترهای کیفی به استنثنای آب های آشامیدنی بطری شده دالاهو و بایا با تعداد کلنی بیش از ۵ عدد در هر میلی متر بقیه با استانداردهای ملی ایران سازگاری داشتند و همه آب های بطری شده مورد سنجش با استانداردهای جهانی سازگاری داشتند. بحث و نتیجه گیری: در نهایت نتایج حاصله بیانگر این موضوع بود که از بین ۸ نوع آب بطری شده مورد آزمایش، آب آشامیدنی اسپوتا از نظر میکروبیولوژیکی، بهترین کیفیت و آب آشامیدنی دالاهو بدترین کیفیت را دارد. همچنین آب معدنی کانی بل از نظر ترکیبات شیمیایی بهترین کیفیت و بیشترین پارامترهای مورد سنجش را بر روی برجسب را دارد.