سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: سومین همایش ملی عملیات حرارتی

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

حمید رضا بخششی راد – دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
احمد منشی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
حسین مناجاتی زاده – دانشگاه مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شریف
محسن اختری – مجتمع فولاد مبارکه

چکیده:

دراین مقاله از غلتک پشتیبان تاندم با قطر ۱۳۶۵ میلیمتر قطاعی به عمق ۹۸ میلیمتر جدا گردید و علاوه بر آنالیز عنصری فولاد مصرفی، سختی و بررسی های ساختار میکروسکوپی در امتداد شعاع از سطح تا عمق ۹۰ میلیمتری انجام شد.سپس عملیات حرارتی آستنیته کردن در دمای ۹۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱ ساعت بروی قطعه ای از این قطاع صورت گرفت و تنها ۱۰ میلیمتر از سطح آن در آب قرار داده شد. مطالعات سختی سنجی و مشاهدات ساختار میکروسکوپی نشان داد که فولاد که از نوع کرم مولیبدن دار بود و از سختی پذیری بالائی برخوردار است، تا عمق ۹۰ میلیمتر زیر سطح امکان سخت کردن بوسیله عملیات آستنیته کردن و سریع سردی مناسب فقط از طریق سطح قلتک را داراست.