سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

حسین بوهندی – بلوار پژوهش، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

چکیده:

در این مقاله علت پدیده شبکه ای شدن زنجیرهای پلیمری که باعث ایجاد ژل و نامحلولی کامل پلیمر در حلال آبی می شود بررسی می شود. پدیده ژل شدن در اثر واکنش انتقال رادیکالهای آغازگر به پلیمر اتفاق می افتد. این واکنش در حین خشک شدن و در غلظتهای بسیار بالای پلیمر اتفاق می افتد بنابراین پدیده شبکه ای شدن به شرایط خشک شدن پلیمر مانند سرعت خشک شدن ،دمای خشک کن، و زمان اقامت پلیمر بستگی دارد . با افزایش دمای فرایند و زمان اقامت پلیمر در آون ژل شدن افزایش می یابد . علاوه بر شرایط خشک کردن گرمایی، خشک کردن به روش ترسیبی نیز در این مقاله بررسی می شود . از متانول به عنوان ضد حلال استفاده می شود. از ویسکومتر بروکفیلد برای بررسی ویسکوزیته محلولهای پلیمری استفاده می شود.