سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: هفتمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

مریم خواجه نوری –
علی حقیقی اصل –
فرامرز هرمزی –

چکیده:

به منظور استفاده از شیوه های تمیز و جدید برای جداسازی اسانس ها از گیاهان کارهای زیادی انجام شده است . بررسی های نهائی، شیوه های مرسوم ( قرارداد ی) [ بر اساس تقطیر بخارآب یا استخراج با حلال آلی ] و شیوه های جدید [شامل استخراج با حلال کمک شده با امواج صوتی ، (Sonication) استخراج با حلال کمک شده با امواج ماکروویو(MAE)، استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (S-CCO2) و استخراج با آب فوق گرم (SWE) ] برای استخر اج معرفی می کنند . فواید و معایب هر شیوه گزارش شده و در نهایت تأئید خاصی به استفاده از استخراج با آب فوق گرم می شود که این به دلیل فایده هایی است که این شیوه با اجتناب از استفاده حلال های آلی و کوتاه کردن خیلی زیاد زمان استخراج به علاوه بالا بودن بازدهی در مقابل شیوه های مرسوم و در مقابل شیوه های جدید مثل MAE به دلیل باز دهی بیشتر و در مقابل استخراج باSC-CO2 به دلیل عدم رخ دادن استخراج هم زمان واکس های پوستی و چربی ها و عدم نیاز به مرحله خشک کردن نمونه قبل از استخراج، دارد.