سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

ستار صالحی – کارشناس ارشد مهندسی عمران – آب و فاضلاب

چکیده:

صنعت تولید گوشت در بر گیرنده مراحلی چون کشتارگاه ها ، بسته بندی گوشت خام ، تولید محصولاتی چون کنسرو ، سوسیس و کالباس و غیره و در نهایت بازیافت ضایعات حاصله می باشد .بیشترین فاضلاب تولیدی در این صنعت مرتبط با کشتارگاه ها می باشد که این فاضلاب ، همواره در بر گیرنده بار آلی زیاد و متعاقب آن مقادیر BOD و COD بالا و همچنین مقادیر زیادی از مواد معلق می باشد ، به طوری که اختلاط این نوع فاضلاب بدون هیچ پیش تصفیه ای با فاضلاب های شهری می تواند منتج به افزایش قابل توجهی در حجم مراحل مختلف تصفیه خانه گردد . لذا لازم است که این نوع فاضلاب ها به طور جداگانهو در محل تولید تصفیه گردند و یا در صورت اختلاط با فاضلاب های شهری بر روی آنها پیش تصفیه اعمال گردد .
در این مقاله به بررسی صنعت تولید گوشت و فاضلاب تولیدی و خواص و پارامترهای آن در کشتارگاه ها پرداخته می شود . همچنین برخی از روش های مورد استفاده جهت تصفیه این فاضلاب مورد ارزیابی قرار می گیرد .