سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

حمید محمدی – استادیار عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم
حمید نورانی آزاد – مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم
داریوش چوبین – مربی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم

چکیده:

با توجه به اهمیت صنعت رب گوجه فرنگی از نظر صادراتی و پتانسیل تولید گوجه فرنگی و رب در استان فارس، تحلیل کارائی مراکز فرآوری رب گوجه فرنگی این استان، هدف این مطالعه بود. مزیتهای استفاده از روش تحلیل فراگیر داده‌ها (DEA) که مورد توجه تحلیلگران اقتصادی در سالهای اخیر قرار گرفته، موجب استفاده از این روش در تحلیل کارائی مطالعه جاری شد. نتایج مطالعه نشان داد که با استفاده از ۹۷,۸۰۱ میلیون ریال سرمایه، ۹۰۹ نفرسال نیروی کار، ۵۶,۸۱۴ مترمربع زیربنا و ۲۲۵,۴۹۲ متر مربع زمین در کل استان که به ترتیب ۶۱/۴۲ درصد، ۳۶/۰۵ درصد، ۴۲/۷۳ درصد و ۵۷/۷۱ درصد کمتر از وضعیت جاری استفاده از این نهاده‌ها است می‌توان به تولید هدف ۱۶۴,۵۵۹ تن رب گوجه رنگی که ۱/۶۶ درصد بیشتر از مقدار فعلی تولید آن است، دست یافت.