سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

فریده مطصفائی –
بیژن بینا –
حسین پور مقدس –
مریم حاتم زاده –

چکیده:

جکوزی ها امروزه برای ایجاد آرامش و تسکین درد بطور گسترده ای در هتل ها، سالن های ورزشی، منازل، کشتی های تفریحی و نمایشگاهها استفاده می شوند. یکی از دغدغه های اصلی در ارتباط با جکوزی ها، آلودگی میکروبی آنهاست که لزیونلا از شایعترین آنهاست. جکوزی ها به دلیل درجه حرارت بالا،تلاطم زیاد آب داخل حوضچه و مواد مغذی می توانند محل مناسبی برای رشد لژیونلا باشند. این باکتری از طریق آئروسل های قابل استنشاق حاصل از جکوزی ها وارد سیستم تنفسی شده و باعث ایجاد عفونت های پنومونی در انسان می گردد. این مطالعه به منظور کنترل و پایش کیفیت آب (فیزیکی، شیمیایی و میکروبی) ۶ عدد از جکوزی های تحت پوشش مرکز بهداش شماره دو شهر اصفهان انجام گرفت. عمر متوسط جکوزی ها سه سال و نیم بود. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است. از هر یک از جکوزی ها، ۵ نمونه تهیه شد که در مجموع مطالعه بر روی ۳۰ نمونه انجام گردید. نمونه ها به لحاظ پارامترهای دما، pH کدورت، کلر باقیمانده (آزاد و ترکیبی)، کلیرفمها و کلیفرمهای گرمادوست و لژیونلا مورد بررسی قرار گرفتند. در مطالعه مذکور میانگین دمای آب حوضچه جکوزی ها بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد، کدورت کمتر از حد استاندارد (NTU 0.5)، کلر باقیمانده کمتر از ۱mg/l و pH انها در حد ۷/۶ تعیین گردید. رشد لژیونلا در هیچیک از نمونه های کشت داده شده مشاهده نشد. در حالیکه کلیفرمهای گرمادوست در ۴۷/۸ درصد از موارد مشاهده گردید.