سال انتشار: ۱۳۸۰

محل انتشار: چهارمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

پریوش مصلحی آبادی – دانشگاه صنعتی شریف

چکیده:

در سالهای اخیر در استانداردهای آب آشامیدنی تغییرات زیادی ایجاد شده و برای اطمینان از مناسب بودن شرایط آب از نظر باکتریولوژی و سایر مسائل جنبی مربوط به استفاده از ضد عفونی کننده می باید تدابیر بهتری به کار گرفته شود. ضدعفونی کردن برای انهدام عوامل میکروبیولوژی که بیماری زا هستند به کار گرفته میشوند لیکن امروزه ترکیبات شیمیائی سنتز شده جدید نیز جز عوامل بیماری زا به شمار می آیند. ضدعفونی کننده باید قادر باشد که از هر حیث سلامتی را تضمین نماید و مشکلات زیست محیطی ثانویه نیز به وجود نیاورد. در حین ضد عفونی کردن آب توسط کلر ترکیبات آلی هالوژن داری بنام تری هالومتین ها تشکیل میشود که سرطان زا تشخیص داده شده اند.اوزن یک ضد عفونی کننده موثر دیگر است که با تحقیقاتی که تا کنون روی آن انجام شده ترکیب شناخته شده مضری برای سلامتی تولید نمی کند. اشکال اوزن زنی هزینه بالای تولید آن است و پایدار نبودنش با توجه به اینکه در آب تصفیه شده تهران میزان ،THM اندازه گیری شده ۵/۳ppb بوده است لازم است که آلترناتیواوزن زنی مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.