سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سیدعلی اکبر جعفری موسوی –
محمدحسن بازافکن –

چکیده:

نیاز به آب آشامیدنی با کیفیت مطلوب دائماً رو به افزایش می باشد. این امر به دلایل متعددی سلامت و حیات انسانها را تحت تأثیر قرار می دهد. آب آشامیدنی علاوه بر مقدار زیادی از ترکیبات آلی و معدنی بعضی اوقات از راههای مختلفی به آلاینده های شیمیایی دیگری نیز آلوده می شود و از راههای متفاوتی می تواند وارد بدن انسان شده و سلامتی او را بخطر بیاندازد. از جمله عناصری که مورد نیاز بدن ا نسان است و در آب وجود دارد فلوئور می باشد که مهمترین اثر آن در روی دندانهای انسان است که می تواند F.M.D دندانها را بالا ببرد. با توجه به انیکه در صورتیکه بهداشت دهان و دندان بطور کامل رعایت شود این امر تا ۲۰% می تواند مؤثر باشد در حالیکه فلوراید تا ۶۰% می تواند در کاهش امر پوسیدگی دندانها مؤثر باشد. با توجه به کثرت مراجعات به کلینیک های دندانپزشکی در شهر ازنا در رابطه با پوکی، فساد و کشیدن دندان که بیش از ح د انتظار می باد بر آن شدیم میزان فلوراید در آب آشامیدنی شهر ازنا را که از ده حلقه چاه تأمین می شود در سال ۸۵-۸۴ با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با مصرف sponds- acid zirconyl اندازیه گیری نمائیم. و میزان فلوراید در چاه های مختلف در ماهها و فصول مختلف تعیین و مقایسه گردید که بعضی از نتایج عبارتند از: ۱-در نمونه های مورد آزمایش، میانگین میزان فلوراید ۰/۵-۰/۵۷ بوده است. ۲-حداقل و حداکثر میزان فلوراید اندازه گیری شده به ترتیب ۰/۲۴ mg/l و ۰/۸۹ بوده است. ۳-چون نمونه برداری قبل ازمرحله کلرزنی بوده، کلرکلیه نمونه ها صفر بوده است.