سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی تولیدات گلخانه ای

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

عمید هروی – گروه مکانیزاسیون دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده:

تولید کنندگان صیفی جات گلخانه ای اغلب اطلاعات فنی و هزینه ای خود را به شیوه های گوناگون پراکنده دریافت که بعضا ممکن است از نظر علمی انطباق لازم را با شرایط کنترل شده جوی و یا کشت بذرهای هیبریدی نداشته باشد لذا برا ی انتخاب بهترین توصیه های فنی دچار سرگردانی می شوند و با توجه به اینکه سرمایه گذاریهای بالایی برای این گونه تولیدات انجام می دهند ممکن است با کوچکترین اشتباه و بی توجهی سرمایه آنها هدررود با این اوصاف بکارگیری توصیه های فنی صحیح برای حداکثر تولید و درامد برای تولید کنندگان از اهمیت خاصی برخوردار است درسالها ی اخیر تولیدات خارج از فصل گلخانهه ای بالاخص محصول خیار رواج خوبی پیدا کرده است بطوریکه می توان تنها در منطقه جیرفت در استان کرمان بالغ بر یکهزار هکتار گلخانه خیار را یافت که بعضا تامین بخش وسیعی از نیاز داخلی را به خود اختصاص داده که شایددر بسیاری ا زمواقع به اشتباه بازار ایران می انجامد و از طرفی شرایط خواص درخواستی که از طرف مشتریان خارجی یافته شده است که هم اکنون ریسک احداث گلخانه ی خ یار بسیار بالا رفته و کمتر فردی در منطقه جیرفت حاضر به احداث گلخانه گردیده و از طرف دیگر بدلیل بی ثباتی در قیمت این محصول در داخل و وجود واسطه های گوناگون مواد اولیه و محصول تولیدی شرایطی را فراهم اورد که در سال ۸۳ بخش عمده ای از این تولید کنندگان حاضر به کشت نگردیده و چنانچه نگاهی به بازپرداخت اقساطی آنان در بانک کشاورزی بیاندازیم متوجه می شویم که خیل عظیمی از انان قادر به پرداخت نمی باشند.