سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: هشتمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

نعمت اله سیف – کارشناس ارشد بهداشت محیط ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش
فاطمه سلطان ناظم – پزشک عمومی

چکیده:

در آبان ماه سال ۱۳۸۳ تعداد بیش از ۱۱۰۰ نفر از پرسنل یک پایگاه نظامی با جمعیت تقریبی ۲۰۰۰ نفر به علت مصرف غذا با علائمی از قبیل تهوع ، استفراغ ، دل درد ، دل پیچه ، اسهال ، تب و لرز و سردرد دچار مسمومیت شده و تحت درمان قرار گرفتند . کلیه افراد مرد با میانگین سنی ۲۲/۳ سال و اکثرا سرباز وظیفه بودند ضمنا تعدادی پرسنل کادر و درجه دار نیز وجود داشتند . تعداد معدودی از بیماران بشدت مسموم شده و به بیمارستان اعزام شدند ولی مابقی در محل تحت درمان قرار گرفتند . خوشبختانه هیچگونه مواردی از مرگ اتفاق نیفتاد عمد ترین غذاهایی که کلیه کارکنان مصرف کرده بودند شامل : پوره سیب زمینی ، حلیم ، پنیر ، خرما ، سبزی خوردن ، آب بطری شده ، آب معمولی و آش رشته . زمان شروع مسمومیت حداقل ۵ ساعت و حد اکثر ۱۲ ساعت بعد از مصرف غذا بوده است.