سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

علیرضا موسوی زنور – دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)
فرزین ذکایی آشتیانی – دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

چکیده:

لاکتوز قندی سنتزی است که دارای خواص با اهمیتی در زمینه های غذایی و دارویی است . در این مطالعه ، به مطالعه پوست تخم مرغ به عنوان کاتالیستی جدید در واکنش ایزومریزاسیون لاکتوز به لاکتولوز پرداخته می شود . مشاهده شد که با استفاده از کاتالیست پوست تخم مرغ ، میزان پیشرفت واکنش تا ۲۷٫۵% افزایش می یابد و در عین حال مشکلات جداسازی که برای سایر کاتالیست های دیگر وجود داشت ، با استفاده از این کاتالیست وجود نخواهد داشت . همچنین تاثیر میزان پوست تخم مرغ مصرفی بر روند کلی واکنش و تغییرات درصد پیشرفت واکنش مورد توجه قرار داده شد و در پایان هم مقایسه ای بین درصد پیشرفت واکنش تولید لاکتولوز ، با به کار بردن پوست تخم مرغ به عنوان با سایر کاتالیست های معمول انجام شده است .