سال انتشار: ۱۳۸۲

محل انتشار: ششمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

زهرا کامکار – دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط – دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفه
محمدرضا شاهمنصوری – عضو هیات علمی گروه بهداشت محیط – دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصف
مریم حاتم زاده – کارشناس آزمایشگاه میکروبیولوژی گروه بهداشت محیط – دانشکده بهداشت دان

چکیده:

آبمیوه ها محیطهای کاملاً مناسبی برای رشد برخی پاتوژن ها بوده و طبعاً می توانند موجب بیماری زایی گردند. اززمان رسیدن میوه ها تا برداشت محصول، انتقال به بازار و بالاخره تبدیل آنها به آبمیوه عوامل بسیار زیادی کیفیت بهداشتی آنها را تغییر می دهند. از آنجا که امروزه تولید و عرضه کنندگان آبمیوه ها افراد بسیار زیادی را تحت پوشش می دهند. مسمومیت های غذایی ناشی از مصرف این محصولات می تواند سلامت بسیاری را به خطر اندازد و علاوه بر ضررهای جانی، ضررهای اقتصادی زیادی را به بار آورد. لذا بی مبالاتی در امر نظارت بر میزان آلودگی آنها و علل آن می تواند فجایع بزرگی را به دنبال داشته باشد. در این طرح آب هویج به علت احتمال بیشتر آلودگی و استقبالی که از طرف مردم برای مصرف آن نسبت به سایر آبمیوه ها وجود دارد، برای بررسی آلودگی میکروبی انتخاب شده است.