سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

قدرت‌الله محمدزمانی – مرکز تحقیقات مهندسی فارس
احسان درونه – پژوهشکده مهندسی جهاد
پروانه جعفری – پژوهشکده مهندسی جهاد

چکیده:

امروزه نظر به اهمیت استفاده از روش های بیو تکنولوژی درتولید محصولات مختلف، سر مایه گذاری وسیعی در دنیا برای تحقیقات وتوسعه آن انجام می شود . نیازروز افزون به پروتئین جهت مصرف دام و دست یابی به تکنولوژی های ارزان قیمت برای تامین آن، مطالعه روند تحولات و تحقیقات انجام گرفته در مسیر تولید بیولوژیکی این محصول، ضروری می نماید. در این مقاله ضمن معرفی پروتئین تک یاخته و جایگاه مصرف آن ، تاریخچه و وضعیت کنونی این محصول بیوتکنولوژی در جهان مورد بررسی قرار می گیرد . براساس سیر تاریخی، ابتدا به منشأ و تاریخچة تولید این محصول بیوتکنولوژی پرداخته و نهایتاً به تحولاتی که در فراز و نشیب تولید و مصرف آن دخیل بوده‌اند، اشاره می شود.