سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سید جعفر اصفهانی – مدرس دانشگاه پیام نور بردسکن
اویس محمدی – کارشناس ایستگاه تحقیقات کشاورزی گلمکان

چکیده:

مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان یکی از نهاده های تکنولوژیک، در جهان امروز یکی از مهمترین عوامل عمده تحول در بخش کشاورزی به شمار می‌رود وکشورهای توسعه یافته با بکار گیری صحیح آن توانسته اند بیشترین سهم تولید مواد غذایی و فراورده های کشاورزی را به خود اختصاص دهند.گوجه فرنگی نیز بعنوان میوه ای مهم، لذیذ و مفید که به تازگی با توجه به: (۱) صدور آن به دیگر کشورها، (۲)رونق بازارهای جهانی تولیدات حاصل از این فرآوری و(۳) امکانات وسیع تولید و فراوری آن در ایران و بخصوص استان خراسان، اهمیت اقتصادی زیادی یافته و با توجه به ارزآوری مناسب مورد توجه مسئولین، صاحبان صنایع و کشاورزان قرار گرفته است. در نتیجه سطح زیر کشت آن بشدت افزایش یافته است، بطوریکه بعنوان یک گیاه زراعی در سطوح وسیع مورد کشت و کار قرار می گیرد.در این مطالعه سعی شد شاخص میزان استفاده از ماشین در مراحل مختلف تولید و مهارت فنی زارعین گوجه فرنگی کار شهرستان مشهد بعلاوه رابطه بین آنها بررسی شد که نتایج حاکی از پایین بودن درجه در مراحل داشت و برداشت و همچنین بعضی از مهارتهای فنی زارعین داشت.