سال انتشار: ۱۳۹۲
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: ۷
نویسنده(ها):
سارا عرب مفرد – دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی کرج
کرامت الله رضایی – استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی کرج

چکیده:
روغن پالم و هسته پالم از میوه پالم روغنی (Elaesis guineensis) که حاوی ۴۵-۵۰% روغن است بدست می آید. میزان روغن حاصل از پالم و هسته پالم به ترتیب ۷۳٫۲ و ۳۲٫۶ می باشد. روغن پالم و هسته پالم دارای میزان زیادی ویتامین های محلول در چربی، آمینواسیدهای ضروری، اسیدهای چرب اشباع (به ترتیب پالمتیک اسید و لوریک اسید) و غیر اشباع (لینولئیک اسید و اولئیک اسید) می باشد که بطور کلی بر روی سلامت مصرف کننده تأثیر خوبی دارد. مالزی بزرگترین تولید کننده و صادر کننده روغن پالم است و ۴۷% روغن پالم مورد تقاضای جهان را تولید می کند. روغن پالم سرشار از الری بوده که انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین می کند. روغن پالم یک نوع بیودیزل می باشد که این بیودیزل غیرسمی بوده و ا نتشار کمتری نسبت به بیودیزل های بر پایه نفت دارد. همچنین از ضایعات حاصل از پالم می توان به عنوان بیومس استفاده کرد.