سال انتشار: ۱۳۸۰

محل انتشار: چهارمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

صدیقه مهرابیان – دانشگاه تربیت معلم- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
اکرم حاجیان –

چکیده:

این پژوهش بر روی ۳۰۰ نمونه که شامل ۵۰ نمونه گوشت گاو بسته بندی شده، ۵۰ نمونه گوشت جوجه بسته بندی شده و ۱۰۰ عدد تخم مرغ در سطح شهر تهران که ۱۰۰ نمونه از محتویات تخم مرغ و ۱۰۰ نمونه برداشت از پوسته تخم مرغ انجام شد. در مجموع ۳۰ عدد سوش که شامل ۸ واریته سرولوژیکی شناسائی شد. در مورد کلیه سوشها آزمایشهای کامل بیوشیمی، سرولوژی و تست حساسیت برای یافتن الگوی مقاومت داروئی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان میدهد، سالمونلا انتریتیدیسنسبت به سایر سالمونلا ها غالب می باشد. اکثر سوشها جدا شده به دو یا تعداد بیشتری دارو مقاوم بودند. سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از تخم مرغ و گوشت نسبت به سایر سالمونلاها مقاومتکمتر نشان داند. گرچه انسانهای ناقل و بیمار در انتشار سالمونلا نقش دارند اما در بیشتر موارد همه گیری و بیماریهای سالمونلائی و پراکندگی این آلودگی از راه منابع غذائی می باشد. بنابراین مسئله بهداشت مواد غذایی و محیط در سلامت انسان اهمیت اساسی دارد. خطر بوجود آمدن سوشهای مقاوم را بایستی جدی گرفت زیرا عفونت های عمومی، معالجه و درمان تا حد زیادی دشوار است. لذا بجاست که توجه مراکز بهداشتی و درمانی را به اهمیت باکتری های مقاوم، پراکنده شدن آنها در محیط و خطرات ناشی از این پراکندگی جلب نموده تا از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها خود داری شود.