سال انتشار: ۱۳۷۵

محل انتشار: چهارمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

طاهره هاشمی – موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران کشور
مهدی نهاوندی – واحد خدمات مهندسی-تهران

چکیده:

درج ویژگی های آن بطور واضح، بدون ایجاد گمراهی و یا شبهه، امکان انتخاب آگاهانه مواد غذایی مورد پسند ایشان را فراهم سازد. اخیرا طیف جدیدی از محصولات، مواد اولیه و افزودنیهای غذایی از صنایع بیوتکنولژی به دست آمده اند که مسائل خاصی را برای مقررات و اهداف برچسب گذاری ایجاد نموده اند. این مقاله مروری است بر ملاحظات برچسب گذاری متناسب صنایع بیوتکنولوژی بویژه مواد غذایی حاصل از روشهای مهندسی ژنتیک که در حال حاضر توسط مجامع ذیصلاح بین المللی مورد بررسی، شکل گیری و تدوین می باشد. نکات مهم مورد بحث بشرح زیر است:- اهمیت و لزوم شناسایی مواد غذایی جدید (حاصل از روش های مهندسی ژنتیک).- انتقال مواد آلرژی زا از طریق غذاهای فرآیند شده به روش فوق.- ایمنی مواد جدید.- ملاحظات اخلاقی، سنتی و مذهبی.- مشکلات صنعت و بازار.- نحوه کنترل و نظارت بر اجرای مقررات.- آموزش مصرف کننده.- وضعیت موجود برچسب گذاری.