سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

امیر محمدتقی زاده – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
محمد عبادی – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
مجید علی آبادی – گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند دانشکده مهندسی شیم

چکیده:

واژه بسته بندی ضد میکروبی در برگیرنده هرگونه تکنیک بسته بندی است که به منظور کنترل رشد میکروبی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این فناوری در برگیرنده مواد بسته بندی و ورقه ها و پوشش های خوراکی که حاوی عوامل ضد میکروبی هستند و همچنین تکنیکهای تغییر اتمسفر داخلی بسته بندی می باشد در سالهای اخیر بسته بندی با مواد ضد میکروبی توجه زیادی را در صنایع غذایی به خود جلب کرده است چرا که تقاضای مشتری برای پروسس کمتر و مواد غذایی فاقدنگه دارنده ها افزایش یافته است با توجه به این تقاضا عوامل نگه دارنده باید به نحوی به کار گرفته شوند که فقط مقادیر اندکی از مواد نگهدارنده با مواد غذایی تماس داشته باشند. از این رو، روشهای تولید ورقه و پوشش موثرتر دانسته شده اند گرچه کاربرد آنها پیچیده تر است. امروزه مواد جدید بسته بندی بصورت تجاری تولید شده اند که بسیاری از انها از عوامل طبیعی برای مقابله با رشد میکروارگانیسم استفاده می کنند شواهد نشان می دهد که در آینده استفاده از بسته بندی های ضدمیکروبی گسترش خواهد یافت. تمرکز بسته بندی در گذشته برروی ظاهر، اندازه و یکپارچگی بسته بندی بوده است در حالیکه توجه بیشتر به سلامت ماده غذایی و استفاده از عوامل ضد میکروبی احتمالا حوزه بعدی برای توسعه در تکنولوژی بسته بندی است.