سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

میترا محمدی – کارشناس اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان رضوی
مریم نیازی – کارشناس واحد تولیدی امید توس
فریده طالبیان – کارشناس اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان رضوی

چکیده:

بسته بندی عبارت از محافظی است که سلامت کالای محتوی خود را پس از تولید تا مرحله ی مصرف حفظ می نماید. رب گوجه فرنگی از فرآورده های غذایی تبدیلی است که به عنوان عصاره گوجه فرنگی حاوی حجم زیادی از خواص یاد شده از گوجه فرنگی می باشد. امروزه همانند همه عرصه های دیگر زندگی تکنولوژی به کمک بشر آمده تا رب گوجه فرنگیدربهداشتی ترین شرایط،عالیترین بسته بندی و درنهایت کیفیت به سهولت در دسترس همگان قرارگیرد . یکی از رایج ترین و مناسبترین نوع بسته بندی مورد استفاده برای رب گوجه فرنگی ، قوطی فلزی میباشد..بسته بندی فلزی شامل بسته بندی بر پایه آلومینیم – بر پایه فولاد و یا سایر میباشد که نوع فولادی ممکن است قلع اندود(TP) یا کرم اندود(TFS) باشد.مواد شیمیائی مورد مصرف در بسته بندی فلزی شامل درزگیرها و پوششها میباشند .منظور از پوششها ، پوششهای داخلی (در تماس با ماده غذائی ) و پوششهای خارجی ( جهت چاپ ) بوده و منظور از درزگیرها پلاستی سول و مایع لاستیک میباشد.ضمنا مواد یاد شده باید دارای مشخصات ویژه و تعریف شده باشد.