سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: اولین کنفرانس احتراق ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

حسین احمدی کیا – استادیار،گروه مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا
عباس فدایی – مربی، گروه مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده:

کیفیت احتراق، چگونگی انتقال حرارت در کوره و فرایند زمانی، پخت نقش زیادی در کاهش مصرف سوخت، کاهش ضایعات و افزایش کیفیت محصولات سرامیکی و کاشی دارند. تغییرات زمانی دمای کوره و دبی سوخت برای پخت کاشی خام و لعاب در یک کارخانه اندازه گیری شده و مشخصات هندسی، عملکرد حرارتی، آلودگی زیست محیطی و مزایا و معایب آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. سپس با توجه به موازنه حرارتی یک کوره پریودیک سنتی در همدان و تعیین میزان مصرف سوخت، دبی هوا، تلفات حرارتی و بازد ه گرمایی ، یک مشعل مدرن اتوماتیک خاص این نوع کوره ها طراحی و ساخته شده است. مشعل ساخته شده در شرایط مختلف کوره مورد آزمایش قرار گرفته است. این مشعل هیچ محدودیتی در استفاده برای کوره های پخت کاشی و سرامیک مختلف ندارد. استفاده از این مشعل موجب صرفه جویی سوخت به میزان ۲۷ تا ۳۷ درصد و کاهش زمان پخت به اندازه ۷۲% شده است. همچنین ضایعات کاهش یافته و کیفیت تولید بالا رفته است.