سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

غلامرضا ثواقبی – دانشگاه تهران
داود ثواقبی –
طیبه دهقانی –

چکیده:

کمبود روی یک مشکل عمده تغذیه ای محسوب می شود که آثار زیانباری بر سلامتی انسان دارد. ولچ و همکاران ( ۱۹۹۱ ) گزارش دادند که حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان از کمبود عناصر کم مصرف از جمله روی رنج می برند. متأسفانه این کمبود در ایران نیز شایع می باشد. دلیل اصلی کمبود توأم آهن و روی در انسان یا کم خونی ایرانی، مصرف زیاد غلات حاوی آهن و روی کم در جیره غذایی است. کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کشور است که با عوارض زیانبار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی از جمله افزایش مرگ و میر مادران به هنگام زایمان و افزایش خطر تولد نوزاد نارس، کم وزنی، کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت ها و کاهش قدرت یادگیری روند توسعه کشور را به مخاطره می اندازد. مارشز( ۱۹۹۵ ) معتقد است که کمبود روی در انسان را می توان از طریق مصرف کود روی برطرف نمود. با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش به منظور بررسی تأثیر مدیریت مصرف کود سولفات روی بر بهبود کیفیت دانه گندم به اجرا درآمد.