مقاله تاثير مقدار و نوع درشت مغذي هاي دريافتي بر سطح چربي هاي خون: مروري بر شواهد موجود که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در مجله ديابت و متابوليسم ايران (مجله ديابت و ليپيد ايران) از صفحه ۱ تا ۱۳ منتشر شده است.
نام: تاثير مقدار و نوع درشت مغذي هاي دريافتي بر سطح چربي هاي خون: مروري بر شواهد موجود
این مقاله دارای ۱۳ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله چاقي
مقاله ليپوپروتئين ها
مقاله مداخلات تغذيه اي
مقاله مقاومت انسوليني

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: اسماعيل زاده احمد
جناب آقای / سرکار خانم: حقيقت دوست فهيمه
جناب آقای / سرکار خانم: زري باف فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: كريمي گل گيس
جناب آقای / سرکار خانم: آزادبخت ليلا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
اضافه وزن و چاقي، عوامل خطر مستقلي براي بيماري هاي قلبي عروقي (CVD) محسوب مي شوند. به علاوه بسياري از عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي مثل ديس ليپيدمي و التهاب در افراد چاق و داراي اضافه وزن نسبت به ساير افراد بيشتر ديده مي شوند. در اين افراد توصيه هاي تغذيه اي رايج، بر روي کاهش دريافت چربي کل، اسيدهاي چرب اشباع و کلسترول متمرکزند تا بتوانند سطح LDL-C و کلسترول تام  (TC)را کاهش دهند. مطالعات اخير نشان مي دهند که سطح چربي هاي خون در پاسخ به درشت مغذي ها تغيير مي کنند، لذا مي توان رژيم هايي را ارايه کرد که فراسنج هاي خاص ليپيدي را تحت تاثير قرار دهند. البته ممکن است اين رژيم هاي غذايي در افراد چاق و داراي اضافه وزن که التهاب يا مقاومت به انسولين دارند، کمتر موثر باشد. در نتيجه شناسايي و تنظيم يک رژيم غذايي کاهنده سطح کلسترول خون براي کاهش التهاب و افزايش حساسيت به انسولين در افراد چاق يا داراي اضافه وزن، توجه زيادي را به خود جلب کرده است.