سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

زهره جهانگیری – کارشناس ارشد پژوهشکده هواشناسی
غلامعلی کمالی – عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
کیوان نوحی – عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی
مهناز احمدی نمین – کارشناس کشاورزی پژوهشده هواشناسی

چکیده:

اهمیت اقتصادی پسته معروف به طلای سبز، بر هیچ کس پوشیده نیست. پسته به عنوان یک محصول استراتژیک جایگاه خاصی در بین تولیدات کشاورزی ایران دارد. این محصول بخش عمده ای از صادرات غیر نفتی در حدود ۵۵ درصد از تولید و بیش از ۶۰ درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است. در آمد ارزی حاصل از صادرت پسته در ایران به بیش از ۴۰۰ میلیون دلار میرسد. سرمازدگی هر ساله خساراتی به این محصول ارزشمند وارد می کند. در استان کرمان به دلیل کویری بودن منطقه خسارت زیادی واردمی آید. این خسارت ها در سال ۱۳۸۴ معادل ۵۲۳ میلیارد تومانتنها در بخش زراعت پسته بوده است (۵). پستهدرمرحله گلدهی دچار سرمازدگی می شود. این مرحله معمولا در فاصله اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت رخ می دهد (۲).