سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

مونا پدیداران – آزمایشگاه پژوهش زیستی- گروه زیست شناسی – دانشکده علوم – دانشگاه شهی
نفیسه پیرصالحی –
مهدیه عزیزی –
فائزه کلانتری –

چکیده:

عدس با نام علمی lens culinaris از خانواده lens culinaris است که در نواحی وسیعی از ساحل آتلانتیک در اسپانیا، مراکش و خاورمیانه وهند در شرق رشد می کند.عدس با داشتن ۲۵% محتوی پروتئین یک گیاه با ارزش غذایی بالا محسوب می شود.همچنین عدس دارای خواص دارویی نیز هست به عنوان مثال در درمان دردهای روده ای موثر است وهمچنین در هند به عنوان ضماد بر روی زخم ها استفاده میشود.علاوه بر این از باقیمانده عدس (سبوس برگ های خشک و ساقه ها) می توان به عنوان غذای دام استفاده کرد. نفت خام یک ماده با ترکیبات متنوع است که می تواند به صورت مایع کاهی رنگ و یا با رنگ سیاه قیری ویا به رنگ های قرمز، سبزویا قهوه ای کم رنگ باشد. نفت خامی که از نواحی مختلف استخراج می شود بسته به اینکه از چه موادی منشاء گرفته دارای مواد مختلفی است مثلا نفت خام استخراج شده در خاورمیانه به رنگ سیاه با چسبناکی کم و دارای مقادیر زیادی سولفور است. ایران یکی از بزرگترین تولید کننده های نفت در جهان است. در ایران روزانه حجم زیادی نفت استخراج می شود که ممکن است در حین حمل و نقل، استخراج و پالایش مقادیری از نفت به محیط زیست نشت کند و موجب آلودگی خاک شود که این آلودگی روی ارگانیسم ها و میکروارگانیسم های خاک تاثیر می گزارد. آلودگی میتواند توسط آبهای سطحی و زیرزمینی به نقاط دیگر منتقل شده و بر روی محصولات کشاورزی تاثیر سوء بگذارد. بدین جهت بررسی تاثیراین آلاینده بر روی گیاهانی که دارای مصرف غذایی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.