سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

بهرام ناصرنژاد – دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مسعود حافظی – دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
الهام مفرخ – دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
احمدتقی شکرگزار – اداره کل خدمات پژوهشی چای گیلان، وزارت جهاد کشاورزی

چکیده:

در این تحقیق شرایط بهینه برای انجام مرحله تخمیر اکسیداتیو برگهای چای در فرآیند تولید چای سیاه ایران تعیین گردیده است. فرآیند مالش برگهای چاپ با روش سنتی و روش جدیدتر (Cut, Tear & Curl) CTC و دماهای ۱۵، ۲۵ و ۳۵ درجه سانتیگراد برای روش ارتدوکس سنتی انجام شد و با استفاده از روش استخراج حلالی متغیرهای اصلی در تعیین کیفیت و مرغوبیت چای سیاه؛ محتوای کمی تئافلاوین (TF) و تئاروبیژن (TR) تولید شده، اندازه‌گیری گردید. با استفاده از روش سنتی مقدار TF در چای پس از ۱۵۰ تا ۱۸۰ دقیقه تخمیر اکسیداتیو و در ۳۵ درجه سانتیگراد