سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: هفتمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

امین پورصفر – گروه مکانیک، دانشگاه ارومیه
رضا آزادگان – گروه مکانیک، دانشگاه ارومیه
نصرت حیدری – گروه شیمی، دانشگاه ارومیه
طوطی محمدلو – شرکت ماشین سازی افزار کارا، ارومیه

چکیده:

سازندگان ماشین آلات مورد استفاده در صنایع غذایی، به خاطر کارکرد ماشین در محیط های خورنده بیشتر تمایل به استفاده از فولادهای زنگ نزن در ساخت این ماشین ها دارند . پدیده خوردگی بین دانه ای یکی از شایعترین مشکلات در سازه های جوشکاری شده از این فولادها می باشد. خسارت های ناشی از این پدیده باعث تحمیل هزینه های اضافی تعمیرات و نگهداری در دراز مدت می گرد د. در این تحقیق سازه جوشکاری شده دستگاه های پرکننده آبمیوه ساخته شده در شرکت افزار کارا مد نظر قرارگرفته است . در این رابطه رفتار فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI304 جوشکاری شده در برابر پدیده خوردگی بین دانه ای مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر نوع فرآیند جوشکار ی شامل جوشکاری قوسی معمولی با الکترود آلیاژی، جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن و حفاظت گاز آرگو ن (TIG) و جوشکاری قوسی با الکترود فلزی تغذیه شونده و حفاظت گاز(MIG) بر آن مورد مطالعه قرار گرفته است . به این منظور از بین فولادهای زنگ نزن ۳۰۴ موجود در بازار، دو نمونه از دو سازنده های مختلف تهیه گردید و پس از آنالیز و شناسایی ترکیبات آنها، نمونه ها جهت آزمون مقاومت در برابر خوردگی بین دانه ای بر طبق استاندارد ASTM، A262-93a برشکاری و جوشکاری شدند و با توجه به آئین نامه مذکور، جهت شناسایی بهترین روش برای جوشکاری این دسته از فولادها تحت آزمایش قرار گرفتند . با توجه به نتایج بدست آمده جوشکاری قوسی معمولی از نظر حساس سازی به خوردگی بیندانه ای مناسب تشخیص داده نشد.