سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: پنجمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۱۵

نویسنده(ها):

فیروز مددنوعی – مجتع کشت و صنعت و روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه و مجتمع کارخانجات روغن ن

چکیده:

تکنولوژی پیشرفته صنایع روغن در اواخر دهه ۱۳۳۰ به کشور معرفی شد. در شروع کار، کارخانجات تولیدی مشابه محصولات کشور آمریکا (SHORTENING) را با رنگ سفید و با استفاده از امولسیفایر و هوا جهت خامه ای شکل نمودن محصول با بازار عرضه می کردند. بعلت عدم کشش بازار، در کوتاهمدت به روغن بتاکاروتن با رنگ زرد اضافه و امولسیفاتر را حذف کردند . در سالهای بعد مصرف هوا نیز حذف گدید. با توجه به فرهنگ مصرف روغن حیوانی و به اصطلاح روغن دان بتدریج در کریستالیزاسیون روغنها تغییراتی داده شد و با افزایش اسانس روغن حیوان، روغنهای مشابه روغن حیوانی و با نام (روغن دان) به بازار عرضه نمودند. این نوع روغن از نظر کریستالیزاسیون پایه علمی ندارد و فقط سنتی و عامه پسند است. لذا تولید و مصرف این نوع روغن به سرعت توسعه یافت.