سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

عبدالله حسن زاده قورت تپه – عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
قادر لعل شهسوار – کارشناس ارشدسازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی
مهناز زاهدمنش – کلنیک گیاه پزشکی عطا، ارومیه

چکیده:

گوجه فرنگی یکی از گیاهان مهم زراعی است کهاز لحاظ اهمیت در رده های اول محصولات سبزی و صیفی‌قرار دارد و بعد از سیب زمینی دومین سبزی پر مصرف در دنیا به شمار می‌رود. این محصول هم به صورت مصرف تازه خوری و هم به صورت فرآوردهای تبدیلی مصرف و دارای مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی، قندها، اسیدها و آنتی اکسیدا ن ها می باشد. بنا به گزارش فائودر سال های اخیر ایران از لحاظ میزان تولید در رتبه هفتم دنیا قرار دارد. گوجه فرنگی اززمان های قدیم در آذربایجان غربی کشت می شده است و در حال حاضر نیز یکی از مناطق مهم تولید گوجه فرنگی در ایراناست.گوجه فرنگی جز گیاهان وجینی است و بنابراین کنترل علفهای هرز درآن بسیار اهمیت دارد(۱). علف های هرز خسارت زیادی به گوجه فرنگیدر این استانوارد می سازند. دراین مجموعه سعی شده است روش های مختلف مبارزه باعلف های هرز از جمله تناوب و روش ها ی مختلف زراعی ،مکانیکی، بیولوژیکی و شمیایی در گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گیرد .