سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: هشتمین کنگره تغذیه ایران

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

محمدحسین مقصودی – مدیریت درمان، سازمان تامین اجتماعی آذربایجان غربی

چکیده:

در اقتصاد بهداشت عموماً تکیه بر صرفه جویی و کاهش هزینه ها بیشتر از تاکید بر تولید درآمد بود محدودیت منابع و امکاتان ضرورت توجه به جنبه اقتصادی برنامه ریزی را طلب می کند. در سالهای گذشته هزینه واحدهای مختلف بهداشتی همیشه بیش از برنامه های مصوب سازمان بوده و این مساله به صورت چالش بزرگ در برابر بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی وجود داشته است. با توجه به چالش های مالی موجود در بیمارستان کاهش هزینه ها از اهمیت زیادی برخوردار است. بیمارستان به عنوان یک موسسه غیر انتفاعی شناخته می شود، اما این موضوع نباید آنقدر بزرگ نمایی شود تا راه برای هر گونه ریخت و پاش غیر ضروری باز شود. اداره امور آشپزخانه و انبارداری آن مشکلات فراوانی را برای بیمارستان و مدیران ایجاد می نماید. برای خرید مواد اولیه معمولا یک دستگاه خودرو با راننده و یک نفر کارپرداز به طور روزانه مشغول هستند همچنین نگهداری و انبار کردن این وسایل با یک انبار دار مشکلات خود را دارد و احتمال اینکه خریدها بر اساس نیازها نباشد یا مازاد بر نیاز باشد طبیعی به نظر می رسد در ضمن خرید این وسایل و انبار و تحویل دادن آن دارای فرایندی طولانی بوده که ضمن صرف کاغذ و فرم های فراوان وقت مسئولین امر را نیز می گیرد.