سال انتشار: ۱۳۸۳

محل انتشار: نهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

سید عبداللطیف هاشمی‌فرد – دانشگاه خلیج فارس (بوشهر)
فاطمه ابراهیم زاده سروستانی – دانشگاه خلیج فارس دانشکده مهندسی

چکیده:

شستشوی نمک در کارخانه‌های تولید نمک یکی از فرایندهای مهم فرآوری نمک خوراکی می‌باشد. به دلیل مسائل اقتصادی استفاده از آب تازه به هیچ عنوان مقدور نمی‌باشد. به همین دلیل ترجیح داده می شود آب به صورت چرخشی در سیستم حرکت کند و مرتبا تصفیه شود تا اینکه ناخالصی‌های نمک مورد شستشو به حداقل برسد. متأسفانه در کارخانجات داخلی تصفیه آب نمک با کیفیت پایینی صورت می‌گیرد که دلیل آن ناکافی بودن دانش افراد در زمینه طراحی و فرایندهای شیمیایی موجود در دستگاه تصفیه آب نمک (کلاریفایرنمک) می‌باشد. در این تحقیق بخش فرایندی تصفیه آب نمک مورد توجه قرار گرفته است و در بعد آزمایشگاهی اقدام به تصفیه آب نمک شده است، که مهمترین هدف در تصفیه آب نمک حذف ناخالصی های منیزیم و کلسیم موجود در آن است. در نهایت موفق شدیم غلظت منیزیم و کلسیم را به ترتیب از ۸۸۸ و ۱۵۰۰ppm به ۳۶ و ۳۵ppm برسانیم.