مقاله تعيين ميزان تجزيه پذيري پروتئين کنجاله دانه هاي روغني به روش in situ که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۷ در علوم زيستي از صفحه ۳۵ تا ۴۲ منتشر شده است.
نام: تعيين ميزان تجزيه پذيري پروتئين کنجاله دانه هاي روغني به روش in situ
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پروتئين خام
مقاله تجزيه پذيري
مقاله کنجاله دانه هاي روغني
مقاله روش in situ

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: جعفري خورشيدي كاوه
جناب آقای / سرکار خانم: چمازكتي سيده صديقه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ارزشيابي خوراک ها، اطلاعات لازم براي تنظيم جيره غذايي از نقطه نظر فيزيولوژيکي و اقتصادي در اختيار متخصصين تغذيه دام قرار مي دهد تا بدين ترتيب عملکرد حيوان در حدمطلوب باشد. در حال حاضر براي ارزشيابي خوراک مصرفي نشخوارکنندگان روش هاي مختلفي وجود دارد که از مهمترين آنها مي توان به تکنيک استفاده از کيسه هاي نايلوني (in situ ياin sacco ) اشاره کرد. در آزمايش حاضر ميزان تجزيه پذيري ماده خشک، ماده آلي، پروتئين خام و ديواره سلولي فاقد همي سلولز (ADF) چهار نوع کنجاله دانه هاي روغني شامل کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه و کنجاله سويا و کنجاله آفتابگردان با استفاده از روش in situ در سه راس گوسفند نر اخته شده زل مازندران و فيستولا گذاري شده در شکمبه اندازه گيري شد. کنجاله دانه هاي روغني در فواصل زماني صفر، ۲، ۴، ۸، ۱۶، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از انکوباسيون از شکمبه خارج مي شدند. نتايج نشان داد که نرخ تجزيه پذيري (a+b) و ميزان تجزيه پذيري موثر پروتئين خام ( EPبا نرخ عبور ۵% در ساعت) در سه کنجاله سويا، کلزا و پنبه دانه توليد شده در کارخانه روغن کشي بهپاک بهشهر به ترتيب (۵/۹۸، ۷/۹۸ و ۸/۵۶ درصد) و (۸/۵۵، ۰/۶۲ و ۳/۴۸ درصد) و نرخ تجزيه پذيري (a+b) و ميزان تجزيه پذيري موثر پروتئين خام ( EPبا نرخ عبور ۵% در ساعت) در سه کنجاله سويا، کلزا و آفتابگردان توليد شده در کارخانه روغن کشي کشت و صنعت شمال به ترتيب (۷/۸۱، ۱/۹۰ و ۵/۹۰ درصد) و (۱/۴۷، ۵/۵۲ و ۲/۴۵ درصد) بوده است.