سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

سعید احمدی مجد آبادی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری- مدرس گروه نساجی
خسرو فریزاده – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری- عضو هیات علمی
ناصر معماری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری- عضو باشگاه پژوهشگران

چکیده:

عدم انجام تحقیق بر روی رفتار ترمودینامیکی رنگزاهای طبیعی بر روی کالای نساجی باعث عدم پیشرفت فرآیند رنگرزی کالاهای نساجی با آنها شده و هنوز فرآیند استفاده از آنها به صورت سنتی و ابتدایی می باشد این عامل باعث گردیده مطالعه ای بر روی رنگرزی کالای پروتئینی توسط رنگزای اسپرک صورت گیرد. در این تحقیق ابتدا با هدف یافتن شرایط بهینه رنگرزی (پس از استخراج و محاسبه Max رنگزای اسپرک) نمونه های پشمی دندانه داده شده توسط سولفات آلومینیوم و دندانه نشده در شرایط مختلف (PH، دما و زمان های مختلف) رنگرزی شد، نتایج نشان می دهد حضور دندانه باعث کاهش جذب رنگ می شود و با افزایش دما و همچنین افزایش PH تمایل به جذب شدن رنگزا نیز کاهش می یابد.