سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمدصالح هژیر – عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
نجم الدین صنوبر طاهایی – عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
کیومرث رشیدی – عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
ناصر رشادمنش – عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان

چکیده:

آفلاتوکسین ها متابولیت های سمی قارچ ها هستند، که توسط گونه های مختلف اسپرژیلوس تولید می شوند. این سموم در ایجا د برخی از بیماریهایی انسانی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن و سیروز نقش بسیار مهمی دارند. دام هایی که از علوفه های آلوده به آفلاتوکسین B1 تغذیه می کنند، این نوع افلاتوکسین بعد از متابولیزه شدن در بدن آنها به افلاتوکسین M1 تبدیل و از طریق شیر دفع می گردند. افلاتوکسین M1 در برابر حرارت مقاوم بوده و از طریق فرایندهای پاستوریزاسیو ن ، اتوکلاو و سایر روشها ی فرآوری مواد غذایی غیر فعال نمی شوند و بطور کامل از بین نمی روند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیرخام جمع آوری شده برای شرکت شیر پاستوریزه سنندج بوده است.