سال انتشار: ۱۳۸۶

محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

امیرحسین محوی – عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم
محمدعلی ززولی – دانشجوی دکتری بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی دا
یحیی اسفندیاری – کارشناس شیمی آزمایشگاه شیمی دانشکده بهداشت ساری

چکیده:

هدف از این مطالعه ، بررسی مقدار فلوراید در انواع چای ایرانی با نشان تجاری مختلف (Camellia Sinensis L) و مقا یسه آنها در آزاد سازی فلوراید به داخل چای دم کرده می باشد.در این مطالعه ده نمونه چای معروف و پر مصرف نمونه برداری و مورد آنالیز قرار گرفتند.نتایج نشان داد که حداقل و حداکثر مقدار فلوراید چای خشک به ترتیب ۱۸۲±۲۰و mg/kg 35 و ±۶ mg/kg بود که به ترتیب مربوط به چای صداقت و چای شهرزاد بود.غلظت فلوراید در چای دم کرده از این چای ها از ۲/۶±۰/ ۰ تا ۱۸ /۵۳±۰/۰۷ میلی گرم در لیتر متغیر بود. درصد استخراج فلوئور از چای خشک به چای دم کرده حداقل از ۶۷/۷ ±۸ درصد (در چای گلستان) و حداکثر ۹۱±۴ درصد (در چای احمد) نسبت مقدار کل فلوئور موجوددر چای خشک متغیر بود.