سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

فرح خویلو –
فرانک نعیمیان –
رامسینا بت عیشو –

چکیده:

روش تخریب پرتوئی برای به دست آوردن الیگومرهای کیتوزان جهت ممانعت از رشد باکتری Pectobacterium Carotovora (PC) ، باکتری موئثر درفساد میوه ها وسبزیجاتی مثل هویج و سیب زمینی، به کار گرفته شده است . تغییرات جرم ملکولی با دز پرتودهی به روش ویسکومتری نشان داد که با افزایش دز جرم ملکولی کاهش یافته ، به طوریکه در ۱۰۰ کیل و گری به جرم ملکولی ۳۰۰۰۰ میتوان رسید . بر اساس طیف FTIR برای کیتوزان های پرتوندیده و پرتودیده میتوان نتیجه گرفت که تخریب پرتوئی کیتوزان از طریق شکست باند گلیکوزیدی می باشد . بررسی فعالیت ضد میکروبی کیتوزان پرتودیده در برابر باکتری PC نشان داد که اثر ضد می کروبی کیتوزان به جرم ملکولی آن بستگی دارد ؛ به طوریکه کیتوزان پرتودیده به میزان ۱۰۰ کیلوگری با جرم ملکولی ۳۰۰۰۰ می تواند کاملا مانع رشد میکروبی PC گردد .