سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

اخترالملوک کاظمی – استادیار دانشکده مهندسی شیمی – دانشگاه صنعتی شریف
جلیل رضوی – استاد دانشکده مهندسی شیمی – دانشگاه صنعتی شریف

چکیده:

این پژوهش برای تعیین شرایط بهینه تولید پودر آب انار بوسیله اسپری درایر (خشک کن پاششی) انجام پذیرفت. پودر آب میوه ها می توانند بجای آب میوه ها جایگزین شوند. خشک کردن مواد غذایی یکی از راه های نگهداری مواد غذایی می باشد و به همین دلیل خشک کردن آب میوه ها باعث طولانی شدن زمان نگهداری و کاهش هدر رفتن محصول و تسهیل در انتقال و جابجایی آنها میوشد. پودر حاصل براحتی با سایر اجزاء مواد غذایی مخلوط گردیده ودر آب حل می شوند لذذا علاوه بر استفاده بعنوان نوشیدنی آماده در سس ها، انواع غذاها و دسرها نیز می تواند استفاده شود.
برای تولید پودر آب انار از یک اسپری درایر با مقیاس پایلوت استفاده گردید و اثر پارامترهای مختلف مثل دما، غلظت خوراک، دبی ورودی و مقدار افزودنی های مختلف مورد آزمایش قرار گرفت. پودر حاصل مورد آزمایش های مختلف از نظر ارزش غذایی قرار گرفت و خواص ارگانولیتیکی آن تست شد و ممتاز بودن آن مورد پذیرش قرار گرفت.