سال انتشار: ۱۳۷۵

محل انتشار: اولین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

محمد ملکی – استاد دانشگاه، مسئول بخش علمی ، تحقیقاتی تعاونی و سندیکای صنایع کنسرو
محمود رضاییان – کارشناس مسئول اداره کل آزمایشگاه های غذا و دارو
هایده مطهری – مسئول کنترل کیفی صنایع غذایی بهزاد
زهرا گیو – کارشناس و مشاور صنایع غذایی بهزاد

چکیده:

از بدو خلقت بین انسان، غذا و تحقیق رابطه ای نزدیک بوجود امد. انسان برای ادامه حیات نیاز به غذا داشت و اگر موفق نمی شد این نیاز را برطرف نماید بقایش بر روی زمین غیر ممکن می گردید. همین امر موجب شد که انسانهای اولیه در جستجوی روشهایی باشند که با کاربرد آنها غذا را برای مدتی طولانی نگاهداری نمایند. استفاده از سرما، گرما، حرارت ونور خورشید، نمک، دود و غیره برای نگاهداری غذاها ثمره این بررسی هاست. پس از انقلاب صنعتی و به کارگیری ماشین و شناخت میکروارگانیسمها و نقش آنها در مواد غذایی تحول بزرگی در صنعت غذا بوجود آمد و تولید غذا با روشهای سنتی تبدیل به تولید غذا با روشهای صنعتی گردید. در این مرحله ارتباط R&D با صنعت غذا ارتباطی تنگاتنگ گردید تا آنجا که در حال حاضر برای تولید غذای سالم و بهداشتی کارخانه های تولید کننده مواد غذایی چاره ای ندارد جز تاسیس و فعال کردن مراکز تحقیق و توسعه این کار در کشور ما شروع شده ولی اگر بخواهیم درکار تولید غذا با کیفیت بالا موفق باشیم ناگزیر هستیم سرمایه گذاری های کلان در امر R&D نماییم.