سال انتشار: ۱۳۶۷

محل انتشار: اولین کنگره ملی خوردگی ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

بهنام سرابندی – اداره کل مهندسی نفت مناطق نفت خیز – اهواز

چکیده:

در اکثر مخازن نفتی ایران گاز در بالا- نفت خام در وسط و آب شور در قسمت تحتانی مخزن قرار گرفته است و غالبا هدف بر آن است که نفت خام راحتی الامکان بدون آب شور بهره برداری نمائیم ولی در شرایط بخصوصی مجبور هستیم که این آب نمک ناخواسته رااز نفت خام در واحدهای نمک زدائی (Desalting plants) جدا نمائیم زیرا حتی وجود ۲ پوند نمک طعام در هر هزار بشکه نفت خام باعث خوردگی در تاسیسات نفتی بخصوص پالایشگاه ها می گردد.
اما مسئله بسیار جالب آن است که چون در این سیستم فرآورشی نمک طعام – هیدروژن سولفوره – باکتری – اکسیژن – رسوب ها و مواد اضافی محتوی در نفت خام وجود دارند درصورتیکه مبارزه لازم با خورندگی بعمل نیاید واحدی که خود وظیفه دارد که خورندگی در تاسیسات نفتی جلوگیری کند ممکن است زودتر از هر واحد صنعتی دیگری خورده شده و تباه گردد.
در این مقاله پیش بینی های لازم برای مبارزه با خورندگی در ساختمان این واحد و همچنین کنترل عوامل باعث خورندگی ضمن کار این واحد مورد بحث قرار گرفته است.