سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

حمزه علی طهماسبی – قوچان-دانشگاه آزاد اسلامی –گروه مهندسی شیمی
سید حسین موسوی –
محمد رضا حامدغفاریان –
مجید داودی –

چکیده:

به دلیل اهمیتی که برنج به عنوان اصلی ترین ومهمترین غلات در سبد غذایی خانوار ایرانی و اقتصاد کشاورزی ایفا می کند توجه به فراوری آن بعد از برداشت محصول حائز اهمیت زیادی است . یکی از مراحل مهم فراوری این محصول خشک کردن آن می باشد که بر کیفیت آن بسیار موئر است . در این تحقیق دستگاه خشک کنی در مقیاس آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد که بتوان فرایند خشک کردن برنج را در آن به صورت نیمه پیوسته و پیوسته مورد مطالعه قرار داد . با انجام آزمایش با هوای ورودی در دمای ۵۰ درجه سانتی گراد، زمان خشک شدن برای رساندن رطوبت شلتوک برنج ایر انی طارم از ۱۴ درصد به پائین تر از ۱۰ درصد در خشک کن ستونی به ارتفاع ۶۰ سانتی متر شلتوک برنج، زمان ۱۳,۵ ساعت به دست آمد . در این خشک کن برای ارتفاع ۷ سانتی متر شلتوک برنج زمان خشک شدن به ترتیب ۴ ساعت و درصد رطوبت بر مبنای تر در لایه بالا و
پایین ستون شالی به ترتیب ۸,۳۱ و ۷,۹۶ درصد بدست آمده است .همچنین خشک کن سینی دار جدیدی برای خشک کردن پیوسته شلتوک برنج با سینی لرزان در مقیاس آزمایشگاهی طراحی و مورد استفاده قرار گرفت ه است . برای این خشک کن جدید آزمایشگاهی با ۱۰ سینی لرزان هر یک به ابعاد ۲۱۰ سانتی متر مر بع دبی شلتوک ۱,۷۵ کیلو گرم در ساعت بوده و درصد برنج شکسته بعد از مرحله پوست گیری به کمتر از ۳۲ درصد رسیده است.