سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

صمد بدبدک – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
مهدی کاشانی نژاد – دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

چکیده:

انار یک محصول گرمسیری است که در کشورهای گرمسیر و نیمه گرمسیری مثل ایران، ترکیه، امریکا و کشورهای خاورمیانه ای ومدیترانه ای تولید می شود. قسمتهای مختلف درخت انار نظیر پوسته، میوه، ساقه، ریشه و برگها منبع غنی از ترکیبات فیتو شیمیاییمانند پلی فنل ها (فلاونوئیدها، تانن های فشرده و تانن های قابل هیدرولیز)، اسیدهای آلی و اسیدهای فنولیک، استرولها، تری ترپینوئیدها، اسیدهای چرب، تری گلیسریدها و آلکانوئیدها هستند. منبع اصلی این ترکیبات میوه انار است. ترکیبات فیتوشیمیایی انار دارای اثرات بیولوژیکی و درمانی بر روی انواع سرطانها، سکته مغزی، بیماریهای قلبی- عروقی، پوکی استخوان، اسهال و اسهال خونی و نیز دارای اثرات ضدمیکروبی هستند. بخش اعظم این اثرات بدلیل فعالیت آنتی اکسیدانی برخی ترکیبات فیتوشیمیایی است. با توجه به فوائد ذکر شده استفاده از انواع فرآورده های انار علاوه بر اثرات تغذیه ای در حفظ و ارتقاء سلامت انسان موثر است