سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای آب

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

افشین احمدی ندوشن – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر مجلسی

چکیده:

بالا بودن مصرف آب مصرفی و بار آلودگی پساب تولیدی در صنایع قند و اهمیتی که وزارت صنایع، سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای دیگر برای کاهش مصرف آب و بار آلودگی پساب خروجی قائل است، اهمیت مورد ممیزی و کاهش مصرف آب را در صنایع قند نشان می دهد. طی سال های اخیر در کارخانجات قند ایران اقداماتی در جهت کاهش مصرف آب صورت گرفته است. در کارخانه قند شازند، با بررسی مصرف آب و ارائه راهکارهای مناسبی می توان مصرف آب تازه در دوران بهره برداری چغندر به ازای ٦٨٠ تن چغندر متوسط مصرفی را از ٢٢٩٨ متر مکعب در روز به ١٢٠٠ متر مکعب درروز به میزان ۴۷/۸ درصد کاهش داد. این کاهش علاوه بر کنترل آب تازه مصرفی موجب کاهش پساب خروجی کارخانه در عملیات تصفیه فاضلاب می گردد