سال انتشار: ۱۳۸۵

محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

علیرضا معلم زاده – کارشناس آموزشی آزمایشگاه انتقال حرارت، دانشکده م. شیمی و نفت، دانشگاه
محمدابراهیم معلم زاده – معاون دفتر آموزشهای فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش – عضو جامعه مختر

چکیده:

باتوجه به گستردگی بهره گیری از لوازم وتجهیزات گاز سوز خانگی در جامعه ، و مصرف مقدار قابل توجه انرژی حرارتی در این رهگذر ؛ چنانچه در این رابطه با به کار گیری ابتکارات و طرحهای نوین ، امکان صرفه جویی در مصرف انرژی ، اگرچه در حد کم ، فراهم گردد ، در کلان امر ، مقدا ر بسیار زیادی صرفه جویی در مصرف انرژی به عمل خواهد آمد . از جمله اینگونه تجهیزات ظروف مورد استفاده در فرایند طبخ غذا در آشپزخانه ها می باشند ، زیرا که بخش قابل ملاحظه ای از انرژی مصرفی در منازل صرف آماده سازی غذا ها و نوشیدنیهای گرم می گردد، لذا لازم است تلاشی مضاعف در جهت افزایش بهره وری از طریق اصلاحساختار و شکل وسایل مورد استفاده در این خصوص ، انجام پذیرد. به همین منظور در این مقاله ضمن پرهیز از ارائه محاسبات طولانی و اهتمام بر ارائه چشم انداز کلی حاصل از انجام تحقیق به زبانی ساده ، به معرفی اختراعی نوین خوا هیم پرداخت، که مراحل طراحی و مدلسازی آن نیز، به کمک نرم افزار Pro/Engineer صورت پذیرفته ،که در حقیقت آنرا می توان نسل جدیدی از ظروف طبخ غذا به حساب آورد . همچنین تاثیر به کار گیری آن ، در رابطه با بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی ، در ساختما نها ، و در سطح کلان به صورتی اجمالی مورد بررسی قرار خواهد گرفت .