مقاله زبان آشپزي که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۷ در نامه فرهنگستان از صفحه ۱۳۰ تا ۱۴۳ منتشر شده است.
نام: زبان آشپزي
این مقاله دارای ۱۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: غضنفري سهيلا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
دريابندري، نجف با همكاري فهيمه راستكار، كتاب مستطاب آشپزي از سير تا پياز، نشر كارنامه، تهران ۱۳۷۸، ۲ جلد، ۱۹۶۵ صفحه.
پيش از اين، با نام نجف دريابندري فهرستي از آثار معتبر و ارزشمند به ذهن مي آمد كه به قلم توانا و زبان و بياني بي اصول و ادا، بي پيرايه و، در عين حال، ساخته و پرداخته و سنجيده ترجمه شده اند. اما اكون اين كتاب آشپزي را مي بينيم كه دقيقا دستورالعمل تهيه انواع و اقسام اطعمه و اشربه است و نه كتابي صرفا تاريخي يا تحليلي در پيرامون تاريخ آشپزي از نگاه يك محقق. در واقع، دريابندري در فنون متعددي كه ظرافيت و شم زيباشناختي مي خواهد دست دارد و، چنان كه آثار متنوع و متعددش نشان مي دهد، به تعبيري، همه فن حريف است: مترجم، منتقد، ويراستار، خوش سليقه در كتاب آرايي و ظريف كار در صنعت نشر، طراح سياه قلم كار، متفنن در فلسفه و، علاوه بر همه اينها، آشپزي هنرمند.