سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

سیدعلی محمدی – کارشناس آزمایشگاه میکروبیولوژی مرکز آموزش عالی شهید هاشمی نژاد مشهد
مرتضی کاشانی نژاد – کارشناس تکنولوژی شیرو فراورده های لبنی- مرکز آموزش عالی شهید هاشمی نژ

چکیده:

در قرن بیست و یکم ، با توجه به رشدسریع جمعیت و لزوم توسعه صنایع غذایی همزمان با آن، باید روشهایی به کاربرد تا علاوه بر تولید محصولی ایمن و با کیفیت بالا ، به لحاظ اقتصادی و تجاری نیز مناسب و مقرون به صرفه باشد.صنایع غذایی هم به عنوان یکی از صنایع استراتژیک در کشورها اهمیت فراوانی دارد و مصرف محصولات غذایی به عنوان شاخص بهداشتی در جوامع مطرح می باشد . در نتیجه باید روشهای نوین با ضریب اطمینان بالاجهت تولید مواد غذایی به کار برد. در طرح انجام شده با هدف بهبود فرایند تولید فراورده های تخمیری از قبیل تولید ماست و استارتر ، با استفاده از طراحی الکترونیکی pH متر و تلفیقآن با گرمخانه و سردخانه های موجود و با استفاده از LCD و میکروکنترلر ، سیستمی طراحی گردید که اندازه گیری pH ماده غذایی به صورتاتوماتیک انجام می گردد و مدار گرمخانه و سردخانه ویا هر سیستم مورد نظر را تغییر می دهد و به دلیل عدم دخالت نیروی انسانی ، محصولی باکیفیت بالا تولید می گردد . همچنین به دلیل اتوماتیک بودن خط تولید ، قابلیت تولید محصول در تمام شبانه روز وجود دارد و به این وسیله ظرفیتتولید محصول در کارخا نه افزایش می یابد . این سیستم طراحی شده قابلیتهای دیگری از قبیل انجام کارهای تحقیقاتی و رسم نمودار به وسیله کامپیوتر، امکان اتصال به تلفن همراه مدیر تولید ، کنترل از راه دور ، دادن آلارم به آزمایشگاه و غیره را نیز داراست