مقاله شناسايي الگوهاي غذايي غالب در دختران نوجوان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاييز ۱۳۸۸ در مجله پزشکي دانشگاه علوم پزشكي تبريز از صفحه ۶۳ تا ۶۹ منتشر شده است.
نام: شناسايي الگوهاي غذايي غالب در دختران نوجوان
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله الگوي غذايي
مقاله نوجوانان دختر
مقاله تحليل عاملي

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: علي زاده محمد
جناب آقای / سرکار خانم: مهتدي نيا جواد
جناب آقای / سرکار خانم: پورقاسم گرگري بهرام
جناب آقای / سرکار خانم: اسماعيل زاده احمد

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمينه و اهداف: اطلاعات اندکي در مورد شناسايي الگوهاي غذايي نوجوانان وجود دارد و تا آنجا که ما مي دانيم در ايران مطالعه اي در اين زمينه انجام نشده است. هدف ما در اين مطالعه شناسايي الگوهاي غذايي غالب در نوجوانان دختر شهر تبريز بود.
روش بررسي: در اين مطالعه مقطعي رژيم غذايي تمام دانش آموزان مدرسه راهنمايي نمونه طلعت تبريز (۲۵۷ نفر که از تمام مناطق تبريز با امتحان ورودي انتخاب شده بودند)، با پرسشنامه تکرر مصرف غذاي ۱۶۲ موردي بررسي شد. اين اقلام غذايي به ۴۰ گروه غذايي طبقه بندي شدند و با تحليل عاملي در برنامهSPSS  مورد تحليل آماري قرار گرفتند.
يافته ها: تحليل عاملي ۶ الگوي غذايي غالب را مشخص نمود: ۱) الگوي غذايي غربي (پيتزا، گوشتهاي احشايي، آب ميوه، شيريني جات و…) ۲) الگوي غذايي تنقلات شيرين (ميوه هاي خشک، مربا و عسل، قند و شکر، چاي، شيريني جات، آب ميوه و…) ۳) الگوي غذايي آسيايي (حبوبات، سيب زميني، گروه سبزيجات ديگر، دوغ، لبنيات پرچرب، مارگارين، غلات تصفيه شده و …) ۴) الگوي غذايي تنقلات شور (هويج، پفک، چيپس، ذرت حجيم، کراکرها، ترشي و …) ۵) الگوي غذاهاي کم پروتئين – نوشابه – روغن (کلمها، سبزيجات سبز برگ پهن، نوشابه، گوجه، گروه ديگر سبزيجات، روغنهاي غير هيدروژنه، مايونز و …) ۶) الگوي غذايي سنتي ايراني (چربيهاي هيدروژنه، سير، آبگوشت، چاي، مرغ و گوشت قرمز). در کل اين الگوهاي غذايي
%۳۹٫۴ از واريانس را توجيه مي کردند.
نتيجه گيري: شش الگوي غذايي غالب در دختران نوجوان شهر تبريز وجود دارد. ارتباط اين الگوهاي غذايي با مشکلات شايع مربوط به سلامت نوجوانان در مطالعات ديگري شناسايي خواهد شد.