سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مهدیه منتصری – دانشجوی علوم و صنایع غذایی،
زهرا ایزدی – دانشجوی علوم و صنایع غذایی
حداد خداپرست – عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی

چکیده:

شیر شتر نوشیدنی خالص بوده که با وجود شورتر بودن نسبت به شیر گاو برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد. بررسی ها نشان داده است این شیر دارای عوامل دارویی است. پروتئین لاکتوفرین در این شیر که ۱۰ بار بیشتر از شیر گاو بوده دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد ویروسی است. شیر شتر دارای قابلیت مبارزه با بیماری هایی مثل سرطان، آلزایمر، هپاتیت HIV ،C سل، زخم معده و دیابت می باشد. میزان آب شیر در شترهایی که آب کمتری مصرف می کنند، افزایش یافته و متعاقب ماده جامد کل نیز کاهش می یابد. رنج پروتئین شیر شتر بین ۲% تا ۵/۵%بوده که بی شباهت به پروتئن گاو نیست. میزان ویتامینC آن در حدود ۳ برابر شیر گاو و ۱/۵برابر شیر انسان می باشد. علاوه بر آن در آهن، اسید های چرب غیر اشباع و نیز ویتامینB غنی می باشد، برعکس ویتامینA آن کمتر می باشد.